Bij mij vind je ………

Oren die luisterenCoaching begint steeds meer ingeburgerd te raken in de modellenwereld. Yes, dat is heel fijn!! Hoe heerlijk is het dat je als model niet alles alleen hoeft te doen. Dat je mensen om je heen hebt die je kunnen helpen op het gebied van sport, voeding, catwalktraining ……… En ja, er ontbreekt in de begeleiding eigenlijk nog iets heel belangrijks. Dat is mijn werk als modellencoach. Ik vind het leuk en zinvol om in deze post eens uit te leggen wat voor werk ik doe. Waarom ik het belangrijk vind en hoe je er je voordeel mee kan doen. Als je een goede mentale conditie hebt, leef je over het algemeen langer, gelukkiger, positiever en gezonder. En kan je makkelijker tegen een stootje.

Nogmaals, ik vind het een ontzettend goede ontwikkeling dat (beginnend) modellen steeds beter begeleid worden. Over sport en voeding is al zoveel te vinden. De toegevoegde waarde wordt daar gelukkig wel van ingezien. Maar waar ga ja naar toe als je je zo nu en dan onzeker voelt? Als er iets van je verwacht wordt en jij dat eigenlijk niet wil? Als je beter wilt presteren/presenteren dan je nu doet en je weet niet hoe je dat voor elkaar krijgt. Hoe je goed voor jezelf kan opkomen. Je kan nog zo hard sporten en goed op je eten letten. Maar als je je te vaak onzeker voelt of moeite hebt met afwijzingen is de kans zeer groot dat je niet het maximale uit jezelf zal halen. Hoe kan jij je onderscheiden van de rest? Alleen talent is niet voldoende. In de modellenwereld is persoonlijkheid heel erg belangrijk!! Ik ben er ook voor de ouders. Voor hun is het ook niet altijd even makkelijk. Zeker niet voor ouders van beginnend modellen. Het is een wereld die ze niet goed kennen. Vaak alleen van alle verhalen in de media, programma’s op tv. Die lijken niet op de werkelijkheid, die zijn er alleen maar voor de kijkcijfers. En ze weten dan niet goed hoe ze hun dochter/zoon het beste kunnen steunen.

Natuurlijk kan je met de meeste vragen terecht bij de agencies, je ouders of vriendinnen. Maar ook hun kennis houdt een keer op. En soms is het ook fijn om eens met iemand te praten die niet oordeelt, je een spiegel voorhoudt. Die objectief is, een extra steun in de rug is, die je weet uit te dagen en die samen met jou o.a. ontdekt wat je doelen zijn. Ik ben geen therapeut of psycholoog maar een coach en dat maakt de drempel een stuk lager. Maak je geen zorgen. Je krijgt bij mij geen “stempel” ;). Je kan gewoon jezelf zijn en lekker tegen me aan kletsen. Ik ben er niet om antwoorden aan te dragen, die ontdek jezelf tijdens onze gesprekken. Ik heb een post HBO opleiding gedaan in het coachen van jongeren. 2 Van mijn 3 dochters werken voor Fresh Model Management. De oudste al 3 jaar fulltime en de middelste gaat na haar eindexamen fulltime aan de slag. Ik weet dus hoe het voelt en wat het betekent als je dochter op jonge leeftijd alleen op pad gaat.

Bij bijvoorbeeld Fresh MM ben ik iedere laatste zondagmiddag van de maand op kantoor aanwezig. Dat is een inloopmoment voor alle meiden die daar behoefte aan hebben. Ik geniet altijd van die middagen. Zo leuk om bekenden weer even te zien en te spreken of kennis te maken met nieuwe meisjes. Vaak kletsen we gewoon even bij maar soms is er ook behoefte aan een serieuzer gesprek. Binnenkort mag ik ook weer een workshop over zelfvertrouwen en presenteren geven tijdens modelcamp van Fresh MM. Daar kijk ik nu al naar uit. Zo leuk om de meiden op gang te helpen voordat ze zich ‘s avonds presenteren aan de scouts van buitenlandse agencies. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt?! Kan ik misschien iets voor je betekenen?! Ik ben maar 1 telefoontje of mailtje van je verwijderd. Koffie, thee etc. staan voor je klaar. Je bent altijd welkom!!

1 gedachte op “Bij mij vind je ………

  1. Mijn naam is Sarah Risseeuw en ik ben student journalistiek aan de Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Ik maak een reeks aan interviews met mensen die actief zijn binnen de mode/modellenwereld. Modellen, agency’s, fotografen e.t.c. Ik schrijf vooral over dingen die kunnen of moeten veranderen in de mode- en modellenwereld.
    Mijn interesse om hierover te schrijven is gewekt doordat ik zelf modellenwerk heb gedaan en deze wereld dus een beetje ken.
    Ik volg je werk al een tijd en ik ben er enorm enthousiast over! Ik ben benieuwd of jij me zou kunnen helpen en of je interesse zou hebben in een interview.

    Als je interesse of vragen hebt hoor ik het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *