Ik volg mijn hart…..

Eindelijk is het zover!! Daar zit ik dan op m’n hotelkamer in Nanaimo, Canada. Ik heb hier zo lang naar uitgekeken!! Wat een schitterende plek!! En wat een uitroeptekens ;). Woorden schieten echt tekort. M’n hotelkamer had niet beter gekund. Maar het is vooral het adembenemende uitzicht over de bergen en de baai die het zo speciaal maakt!! Zo’n rijkdom aan mooie vergezichten, aardige mensen en rust. Vanaf de bank kan ik 180 graden om me heen kijken. En geloof me, ik kan daar een dag zitten zonder me te vervelen. Op de één of andere manier komt hier een enorme rust over me heen. Lukt het me om een paar stappen terug te doen en te kijken naar de afgelopen tijd. Even resetten…

Dromen komen uit

Ja echt, dromen komen uit. Begin januari had ik niet verwacht dat ik hier zou zijn. Canada stond altijd al op mijn lijst van landen waar ik graag naar toe wilde. En laat nou net op Vancouver Island een conferentie zijn over Wetenschap en Spiritualiteit. 2 Vliegen in één klap. Al moet ik zeggen dat ik er wel wat nachtjes over heb geslapen voordat ik alles in gang heb gezet. Het was voor mijn doen best een grote stap om veel geld uit te geven en dan 2 weken in m’n eentje op pad te gaan. Maar echt, wat ben ik blij dat ik de knoop heb doorgehakt. Geen seconde spijt van deze beslissing. Ik ben hier nu 5 dagen en wat een mooie activiteiten heb ik al gedaan. Een rondvlucht maken met een watervliegtuig, walvis spotten vanuit een zodiac, hiken over een schitterend eiland hier in de buurt, rugzak op en gaan….. Geen woorden voor. Ik ben m’n één en vijftigste levensjaar goed begonnen haha…. En ook dat feestje gaat binnenkort nog gevierd worden.

Stof tot nadenken

Even niets anders hoeven dan alleen zijn met mezelf. Heerlijk!! Alle tijd hebben om na te denken over wat ik de komende tijd zowel persoonlijk als zakelijk wil gaan doen. En yes, ook nog even m’n tentamen (eerste jaar energetisch therapeut) met een mooie 8,4 gehaald!! Het gaat me goed, heel goed!! Ik ben blij met mezelf en met hoe ik in het leven sta. Ik volg mijn hart en wil dat blijven doen. Hier voel ik de rust om daar voor mezelf dieper op in te gaan. En nog beter te voelen wat dat voor mij betekent. Een mooi onderdeel van dit proces is merken dat ik het niet meer belangrijk vindt wat anderen ervan vinden. Dat is niet vanuit onverschilligheid hoor maar omdat het mijn pad is dat ik volg. Ik weet wie ik ben en wat ik wil. En daar mogen anderen van alles van vinden. Maar ik ben daar in ieder geval niet meer gevoelig voor.

Kwetsbaar zijn

Wat mijzelf de afgelopen jaren het meest geholpen heeft in mijn ontwikkeling is mijn kwetsbaarheid te laten zien!! Ook tegen mij is vaak gezegd dat het een teken van zwakte is. Maar neem echt van mij aan: Het is het grootste cadeau dat je jezelf kan geven!! Ik ben er van overtuigt dat iedereen het kan!! Het vergt moed en ook doorzettingsvermogen maar het resultaat is fantastisch!! Zeker met hulp gaat dat absoluut lukken!! Als je je kwetsbaarheid laat zien, laat je zien wie je diep van binnen bent. ‘Muurtjes’ zijn het gevolg van ‘slechte’ ervaringen. Die muurtjes vormen een soort pantser om je heen waardoor je anderen maar zeker ook jezelf op afstand houdt. Been there, done that…. Ik ben niet bang meer om mijn kwetsbaarheid te laten zien. Te laten zien wat iets met me doet. Dat ik moet huilen omdat het me ontroert of omdat ik me verdrietig voel. Dat is leven!!!

Ik volg mijn hart

Ik zou niets liever willen dan anderen hierbij helpen!! Samen ontdekken wat en wie er verstopt zit achter die muurtjes. Samen te huilen en te lachen. Te luisteren naar wat de ander me te vertellen heeft. Ze te laten ervaren hoe het is om (weer) te voelen en daar ook woorden aan te kunnen geven. Dat het goed is om alle emoties toe te kunnen laten en dat je dan niet zwak bent. Want zo’n opmerking zegt meer over de ontvanger dan de zender, laten we maar zeggen ;). Het leven mag gevoeld en geleefd worden!! Openheid en liefde naar jezelf en de ander dat is waar het wat mij betreft om gaat. De weg zal niet altijd even soepel zijn maar zeker de moeite waard. Ik weet waar ik over praat. Ik volg mijn hart en wil de komende jaren anderen ondersteunen in hun ‘groei’. Als ik het kan, kan jij het ook…..

3 gedachten over “Ik volg mijn hart…..

  1. Wat heb je dat mooi en bevlogen geschreven Len. Recht uit het hart. En ik weet zeker dat jij heel veel mensen gaat helpen ook hun hart te gaan volgen.

  2. ❤️❤️ mooi heerlijk inspirerend mens ben je! Geniet nog lekker in Canada, volgende week vieren we je feest en daarna ga jij zoveel mensen helpen met hun groei!!! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *