Liefde doet geen pijn….

Liefde…, volgens mij het meest bezongen thema wereldwijd. Voor de meesten van ons heel herkenbaar, o.a. het voelen van vlinders in je buik of juist het hebben van een gebroken hart. De liefde, soms zo beladen en toch ook weer niet. Ook ik heb me vaak afgevraagd wat het eigenlijk betekent. Want het kan zo ontzettend fijn voelen en ook zo ontzettend veel pijn doen. Maar wat mij betreft is het het mooiste wat er is! Het geeft mij namelijk het gevoel dat ik leef! En dat ik in verbinding sta met mezelf en anderen.

Lees verder

Ik volg mijn hart…..

Eindelijk is het zover!! Daar zit ik dan op m’n hotelkamer in Nanaimo, Canada. Ik heb hier zo lang naar uitgekeken!! Wat een schitterende plek!! En wat een uitroeptekens ;). Woorden schieten echt tekort. M’n hotelkamer had niet beter gekund. Maar het is vooral het adembenemende uitzicht over de bergen en de baai die het zo speciaal maakt!! Zo’n rijkdom aan mooie vergezichten, aardige mensen en rust. Vanaf de bank kan ik 180 graden om me heen kijken. En geloof me, ik kan daar een dag zitten zonder me te vervelen. Op de één of andere manier komt hier een enorme rust over me heen. Lukt het me om een paar stappen terug te doen en te kijken naar de afgelopen tijd. Even resetten…

Lees verder

Kan ik de wereld veranderen…….?

Zal ik deze blog nu wel of zal ik hem niet schrijven? Roep ik hierdoor iets over me af of niet? Ach, wat maakt het eigenlijk ook uit. Het is tenslotte wat ik voel en denk. Het is mijn verhaal. Me kwetsbaar opstellen kost me geen moeite. Er wordt vaak gezegd: “er moet iets heftigs in je leven gebeuren waardoor je daar anders tegenaan gaat kijken.” In mijn geval was dat niet anders. Drie en een half jaar geleden eindigde mijn huwelijk na bijna 25 jaar. Voor mij de meest verdrietige en meest zware periode ooit. Inhoudelijk zal ik het daar niet over hebben. Maar het is wel de grootste aanleiding voor mijn persoonlijke verandering. Vandaar dat ik het aanhaal.

Lees verder

Bij mij vind je ………

Oren die luisterenCoaching begint steeds meer ingeburgerd te raken in de modellenwereld. Yes, dat is heel fijn!! Hoe heerlijk is het dat je als model niet alles alleen hoeft te doen. Dat je mensen om je heen hebt die je kunnen helpen op het gebied van sport, voeding, catwalktraining ……… En ja, er ontbreekt in de begeleiding eigenlijk nog iets heel belangrijks. Dat is mijn werk als modellencoach. Ik vind het leuk en zinvol om in deze post eens uit te leggen wat voor werk ik doe. Waarom ik het belangrijk vind en hoe je er je voordeel mee kan doen. Als je een goede mentale conditie hebt, leef je over het algemeen langer, gelukkiger, positiever en gezonder. En kan je makkelijker tegen een stootje.

Lees verder

Zo sterk kan een mens dus zijn……

SpiritVeel te lang geleden alweer dat ik voor het laatst wat geschreven heb op m’n blog. 4 Maanden om precies te zijn. De mensen die mij persoonlijk kennen, weten dat deze maanden niet altijd even makkelijk zijn geweest. Het verlies van mijn vader, in januari, is zwaar. Maar het leven gaat door en het werk heb ik weer opgepakt. Alleen het schrijven nog niet. De inspiratie wilde maar niet op gang komen.

Zal ik wel, zal ik niet? Kan het wel, kan het niet? Geschikt voor op m’n blog of toch niet? Zit een ander op mijn verhaal te wachten of toch niet? Is het te persoonlijk of toch niet? Al die gedachten, oordelen en aannames om gek van te worden. Toch heb ik de knoop doorgehakt om te schrijven over het verlies van m’n vader. In eerste instantie gewoon voor mezelf. Maar uiteindelijk ook voor anderen. Er zijn zo ontzettend veel mensen die dit overkomt of nog gaat overkomen. Een tijdje geleden kreeg ik van een aantal mensen te horen dat ze graag m’n verhalen lezen omdat ze zo herkenbaar zijn. Net het zetje dat nog nodig was.

Lees verder

Loslaten ……

LoslatenWauw, loslaten. Het mag dan wel een kort woord zijn maar wel één met vaak een grote impact en bijbehorende emoties. Loslaten begint al heel vroeg in je leven. Eigenlijk al bij de geboorte. En het loopt als een rode draad door je leven heen. Er valt heel veel over te vertellen. Eigenlijk wil ik me beperken tot wat het kan betekenen voor ouders die hun dochter op jonge leeftijd alleen de wereld in sturen.

Lees verder

Beautyfreelancer interviewt 100% JIJ

sophie2Model zijn of worden? Daar komt heel wat bij kijken. Het leven als model is zwaar. Jonge meiden moeten al vroeg zelfstandig worden en krijgen veel druk opgelegd. Ze moeten de juiste maten hebben, worden goed- of afgekeurd op hun uiterlijk en zijn op zichzelf aangewezen als ze voor een shoot of show naar het buitenland moeten. Iemand die hierover mee kan praten is Len Abma. Als moeder van drie meiden van wie er twee ambities hebben in de fashionwereld en een daarvan al daadwerkelijk als internationaal fashionmodel werkt, weet zij maar al te goed wat jonge meiden moeten doorstaan om succesvol te zijn.

Lees verder

Recht vanuit het hart……

hart2Zoals ik alle posts (alleen maar) vanuit m’n hart schrijf, vind ik deze toch heel belangrijk. Zeker omdat het een heel persoonlijke ervaring is. We leiden tegenwoordig vaak een hectisch en druk leven. We vragen veel van onszelf maar ook van anderen. Maar luisteren we wel goed naar wat ons hart ons zegt?!

Bij mij begon het ruim 3 jaar geleden toen ik startte met m’n opleiding als pubercoach. En eigenlijk zelfs al wel eerder want ik bleek de auto-imuun ziekte vitiligo te hebben. Ik kreeg bleke vlekken in m’n gezicht. Het pigment verdween net zoals bij Michael Jackson. Maar ja, wist ik veel dat jezelf de oorzaak bent van een auto-imuun ziekte. Daar was ik helemaal niet mee bezig. Tot die tijd dacht ik altijd dat ik prima functioneerde en was ik niet me niet bewust van wat er eigenlijk in m’n lichaam gebeurde.

Lees verder

Relax, just do it ……

relaxZo druk als ik het de vorige keer had met de training bij Modelinshape. Zoveel rustiger is het nu. Maiken weer in New York en de rest van het gezin gaat lekker door met school en werk. Ik hou van drukte maar ik kan ook heel erg genieten van alleen zijn en rust. Me heerlijk terugtrekken op m’n kantoor en plannen maken voor wat ik nog graag wil doen met 100% JIJ. Daar vul ik een paar dagen in de week mee dus even tijd nemen om niets te doen…… Ja graag!!! Hoe zorg jij voor rust? Mijn manier…….?

Lees verder

Models in shape ……

Training bij Modelsinshape

Nu Maiken nog even thuis is, is het leuk om samen iets te ondernemen. Samen gaan trainen is weer eens wat anders dan de stad in of lunchen nietwaar. Een training van Marjolein van Modelsinshape stond bij mij hoog op m’n lijstje. Marjolein is een sportvrouw in hart en nieren! En ze is de moeder van Robin Hölzken ook model bij Fresh Model Management. We kennen elkaar dus al wat langer dan vandaag.

Lees verder