Relax, just do it ……

relaxZo druk als ik het de vorige keer had met de training bij Modelinshape. Zoveel rustiger is het nu. Maiken weer in New York en de rest van het gezin gaat lekker door met school en werk. Ik hou van drukte maar ik kan ook heel erg genieten van alleen zijn en rust. Me heerlijk terugtrekken op m’n kantoor en plannen maken voor wat ik nog graag wil doen met 100% JIJ. Daar vul ik een paar dagen in de week mee dus even tijd nemen om niets te doen…… Ja graag!!! Hoe zorg jij voor rust? Mijn manier…….?

Eerlijk gezegd heb ik er meerdere maar mijn favoriete is toch wel meditatie. En misschien klinkt het gelijk wat zwaar maar dat is het helemaal niet. Het voordeel van meditatie ten opzichte van bijvoorbeeld sporten of een boek lezen is dat je hoofd echt tot rust komt. En juist daar gaat het om. Vaak kun je gewoon niet stoppen met denken of piekeren. Het gevolg daarvan is stress maar soms ook lichamelijk problemen. Wie kent het niet: allemaal (nutteloze) gedachtes, gevoelens (positief en negatief) oordelen over anderen of andersom etc. Je hoofd zit er vol mee, het laat je niet los.

Door te mediteren kan je leren deze gevoelens en gedachtes los te laten. Te accepteren dat ze er zijn, je bewust te worden van wat er in je lichaam gebeurd en daar geen oordeel over te hebben of in te grijpen. Durf de controle eens los te laten en kijk dan wat de “pijn” doet. Mensen zeggen wel eens tegen me: “ik kan niet mediteren daar word ik onrustig van of ik moet er erg om lachen.” Ja dat kan, dat zijn nou momenten waarop je jezelf niet over wilt geven om tot rust te komen of de controle wilt houden over je denken. Mediteren moet je (over het algemeen) ook leren.

Ik geef hieronder een link met een voorbeeld van muziek die je kan gebruiken. Er is overigens heel veel te vinden op bijvoorbeeld You Tube. Met juist deze muziek kan je tot rust komen en je gedachten de vrije loop laten. Dit kan ook (verborgen) emoties oproepen. Deze hebben zich ergens in je lichaam vast gezet en komen er dan uit. Vecht er niet tegen, laat gaan en kijk wat het met je doet. Het lucht op!!! In het begin kan ik je aanraden om in een rustige omgeving te gaan zitten. Bijvoorkeur alleen zodat je je op je gemak voelt. Zet de muziek aan, zit relaxt, doe je ogen dicht en haal adem via je buik. Gun jezelf de tijd. Ik zou zeggen: probeer het eens en kijk wat het met je doet. Succes!!!!

http://youtu.be/fKmh8MEFJSQ

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *